Radionica iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu


 

 
Povodom Dana bezbednosti i zdravlja na radu, UDRUŽENJE ZA VANREDNE SITUACIJE REPUBLIKE SRBIJE odlučilo je da organizuje u saradnji sa Upravom za bezbednost i zdravlje na radu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja jednodnevnu informativnu radionicu na kojoj se razmatralo o praktičnim aspektima, strukturi i načinu izrade Programa osposobljavanja za BZR, kao i radno mesto sa povećanim rizikom i uputstvo za bezbedan i zdrav rad.
 
Radionica iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu je bila zamišljena kao interaktivna komunikacija predavača sa učesnicima, gde se u prvom delu radionice pričalo o cilju radionice i načinu rada, izradi programa osposobljavanja za konkretno radno mesto i prezentaciji radova, dok je drugi deo radionice bio rezervisan za donete propisima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, kao i o najčešćim pitanjima u primeni. Putem radionice, interaktivne komunikacije, prezentacije radova, kroz izlaganje pojedinih problema učesnika iz svog iskustva, zajedno smo ukazali na najčešće probleme u oblasti BZR i način za prevazilaženje istih, na osnovu dobrih i loših primera iz prakse.
 
Predavači na radionici su bili predstavnici Uprave za bezbednost i zdravlje na radu gosp Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vera Božić – Trefalt, direktorka Uprave za bezbednost i zdravlje na radu i Mira Božić, Šef odseka za pripremu propisa i stručno operativne propise.
 
Po oceni učesnika, radionica je zadovoljila njihova očekivanja i dobili su sve potrebne informacije koje su neophodne za razumevanje i implementiranje.
 
Radionica je bila izuzetno posećena, i na naše veliko zadovoljstvo dobili smo veoma dobre ocene od strane učesnika što se tiče organizacije same radionice, tako i kvaliteta predavača i samog sadržaja radionice.